schrijftafel

Een groep toneelschrijvers en dramaturgen komt op regelmatige basis samen om  werk in wording te lezen en te bespreken en om kennis en ervaring uit te wisselen. De teksten worden aan het einde van het traject gepresenteerd in een schrijversfestival. Het Toneelschrijfhuis zoekt actief mee naar een geschikte producent. De aard van het werk is daarbij leidend.

Voor wie?  De deelnemende toneelschrijver wordt geacht een zelfstandige beroepspraktijk te hebben van een aantal jaar. Een open en constructieve geest wordt op prijs gesteld. De autonome schrijver is in onze visie een kunstenaar die steeds zijn positie ten opzichte van het huidige tijdsgewricht bevraagt en gedreven wordt door nieuwsgierigheid naar antwoorden op de vraag wat het is om mens te zijn. In die nieuwsgierigheid past ook een open houding naar nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden. Het randprogramma van het Toneelschrijfhuis wil in die behoefte voorzien en een geestelijk voedselprogramma ontwikkelen dat ook dooreen bredere groep van toneelschrijver te volgen is.

De schrijftafel 2018/2019 bestaat uit Jorieke Abbing, Magne van den Berg, Hannah van Wieringen, Kees Roorda en Nathan Vecht (incidenteel).

Mocht je op de hoogte gehouden willen worden of meer informatie willen, stuur een mailtje naar info@toneelschrijfhuis.nl